Hvem er vi?


Forside         Her bor vi       Hvem er vi        Hunde         Resultater         Galleri         Avlsnyt   

Lidt om vores baggrund for at være opdrætter.


Det startede i julen 1967, hvor den 8 uger gamle schæferhvalp Laksestadens Lady holdt sit indtog i vores lille hjem! Hun var et lille livstykke, der krævede lidt opdragelse, så da hun var et halvt år gammel, måtte hun værs'go at tage med til træning i DCH. Det blev en tid med mange udfordringer, for Lady havde ofte sin egen mening om træningen. Men det lykkedes da efterhånden at få sat lidt skik på hende, og vi fik også nogle pæne placeringer til konkurrencerne, som vi deltog i.

Men efterhånden kom også interessen for udstilling og avl, og i 1974 blev kennelmærket Kimberhytten købt. Dengang boede vi i Himmerland, deraf kommer navnet. Dengang var der kun een slags schæferhunde, og de blev brugt til både udstilling og konkurrence. Træningen fortsatte i DCH i mange år og der kom adskillige pokaler i skabet. Alle vore hunde blev trænet, og da kravet om BHP prøver til avlskåring blev en realitet, blev der både trænet i Schæferhundeklubben og DCH.                                                                                                         På billedet ses et lille udsnit af vores pokalhøst gennem årene.

I firserne og halvfemserne blev der avlet på nogle bestemte linier med henblik på at skabe den helt rigtige hund til brugshundearbejde. Det blev starten på det vi i dag kalder brugslinier, så der nu er to slags schæferhunde. De linier der bliver brugt til udstillingssporten kaldes for højavlslinier, og de er for det meste sort/gule. Brugslinierne er som regel grå, sorte eller meget mørke sort/gule. De er alle sammen schæferhunde, og der stilles de samme krav til dem til avlskåring! Udstillingssporten og brugshundesporten har hver sine tilhængere med hver sine krav til hundene, derfor har avlen ført de to linier i hver sin retning!

Da vi også var lidt bidt af udstillingssporten, valgte vi at fortsætte med at opdrætte hunde, der både kunne klare sig udstillingsmæssigt og brugsmæssigt. Til tider har vi måttet gå på kompromis med noget, men for det meste har vort opdræt levet op til de mål, som vi har sat os. Vores mål har altid været, at opdrætte en schæferhund, der kan opfylde de krav, som den enkelte familie stiller til den, uanset om det er en brugs- og konkurrencehund, eller det er et velfungerende familiemedlem, eller den skal være begge dele.

Da vores fysik ikke længere kan klare udstillingssporten, har vi valgt at koncentrere os om brugslinierne, da træningen og arbejdet med hundene stadig har førsteprioritet. Derfor har vi anskaffet os en tæve og en han af disse linier, som vi nu arbejder med, og det fungerer rigtig godt! Da vi tog beslutningen, var der nogen der advarede os om, at den slags hunde ville "løbe på væggene", fordi de har så meget drift, at de ikke kan styre det. Men det har vi nu ikke mærket noget til, de er lige så afslappede som familiehunde som de hunde, vi har været vant til at have af højavlslinier. Der er naturligvis en forskel, men i positiv retning. De er utrolig lydhøre over for al form for træning, såvel almindelig opdragelse som krævende brugshundetræning, og de elsker at gøre noget sammen med os! Det er vores indtryk, at de kan formes efter ethvert behov og puttes i den "kasse" der passer til den enkelte familie! Vi har bestemt ikke fortrudt vores valg! Vi er overbeviste om, at de der køber en schæferhvalp hos os, får en rigtig dejlig hund, som er let at opdrage og hurtigt finder sin plads i familien! Samtidig får de en hund, der egner sig godt til konkurrence- og brugshundesport, hvis det har deres interesse! Den hund, der fungerer godt på træningspladsen, er også en god familiehund, det følges ad!

Til top